fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

KBX voor het laatst te zien

Het regeringstoestel PH-KBX is nog één keer te zien voor publiek. De Fokker 70 gaat na de bezichtiging op 3 juni over naar de Australische maatschappij Alliance Airlines. De overheid geeft een aantal mensen de kans om het vliegtuig een laatste keer te zien.

De Fokker deed sinds 1996 dienst als regeringstoestel en wordt in 2019 vervangen door een Boeing 737. Op 1 juni gaat het vliegtuig uit de vloot, omdat dan het contract met KLM afloopt. Twee dagen later, op zaterdag 3 juni, krijgen belangstellenden de kans om het toestel nog één keer in de wit-oranje livery te zien en te fotograferen. Het vliegtuig staat daarvoor op vliegbasis Woensdrecht.

Buitenkant
Het toestel zelf zit op slot en is alleen van buiten te zien. In verband met de verkoop is het niet mogelijk om het toestel van binnen te zien.  Het interieur van de KBX is wel op foto’s en op filmbeelden te zien.

3750 plaatsen
Voor het evenement zijn 3750 plaatsen beschikbaar. In eerste instantie zouden dit er 3000 zijn, maar vrijdagmiddag maakte de overheid bekend dat er 750 extra plaatsen beschikbaar zijn. Om het toestel te kunnen bezoeken, is aanmelden verplicht op www.bezoekdekbx.nl. De aanmelding sluit uiterlijk op 15 mei, of als alle plaatsen gereserveerd zijn.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button