fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Kenya zet kaarten op oud-CEO LOT

Kenya Airways krijgt een nieuwe CEO. De maatschappij hoopt dat de Pool Sebastian Mikosz het bedrijf weer vlot kan trekken. Dit melden diverse media.

De nieuwe CEO vervangt Mbuvi Ngunze, die op 1 juni vertrekt. Ngunze werd eind 2016 de wacht aangezegd. Hij leidde Kenya sinds 2011 en kon de maatschappij niet winstgevend maken. De nieuwe CEO kon dat met de Poolse flagcarrier LOT wel. Mikosz was tussen zeven jaar CEO bij LOT en voerde daar een omvangrijke reorganisatie door. In 2014 maakte LOT weer winst; dat was sinds 2007 niet meer gelukt.

Vertrouwen
“We vertrouwen erop dat onder zijn leiding de maatschappij weer grotere hoogten kan bereiken en weer kan groeien tot de ‘Pride of Africa'”, zegt Michael Joseph, bestuursvoorzitter van Kenya tegen de Financial Times. De maatschappij heeft een schuld van ongeveer een miljard Keniaanse dollar aan schulden.

KLM
Kenya Airways is een belangrijke partner van KLM. De Nederlandse carrier heeft een belang van 26,7 procent in de Keniaanse carrier. In de Raad van Commissarissen zit namens KLM Jos Veenstra. Hij volgde in februari Pieter Elbers op.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button