fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Cowboys geland in 767 op Schiphol | Foto’s

Vandaag is de eerste vlucht aangekomen op Schiphol van American Airlines vanuit Dallas. Up in the Sky was erbij.

De grootste Amerikaanse maatschappij start een dagelijkse verbinding tussen de twee steden.

Cabine
Er wordt een Boeing 767-300 ingezet op de seizoensroute. AA probeert altijd een toestel met refurbished cabine in te zetten, maar zegt tegenover Up dit niet te kunnen garanderen. Aan boord van deze refurbished cabine zijn 28 full-flat businessclass stoelen. Deze staan in een 1-2-1 opstelling. Een klasse daaronder is de Main Cabine Extra stoel. Deze 21 stoelen hebben een zeven inch grotere pitch. Tenslotte zijn er 160 gewone economy stoelen. Opvallend is dat de inflight entertainment nog met overhead TV’s gaat. Geen schermpjes in de rugleuningen dus.

Hub
Dallas is de grootste hub van American. Vanuit daar kan de passagier naar 200 bestemmingen vliegen aan boord van ruim 800 dagelijkse vluchten. In 2015 vervoerde AA 56 miljoen mensen van, naar of via de Dallas/Fort Worth hub. Tegelijk met de inaugural naar Amsterdam voerde de maatschappij ook een eerste vlucht naar Rome uit.

Andere bestemming
Schiphol is geen grote bestemming van American. Er is één andere vlucht, die vanuit Philadelphia. Deze wordt uitgevoerd met een Boeing 757-200. Op dezelfde dag als de eerste vlucht voerde Delta achttien vluchten uit naar Amsterdam en United vier.

Concurrentie
Uniek aan de vlucht is dat het de enige directe vlucht naar Dallas is vanaf Schiphol. Na de zomer van 2015 heeft KLM de route gestaakt. American heeft op deze Schipholroute dus weinig van de concurrentie te duchten. Schiphol is erg blij met de nieuwe vlucht. Directeur aviation marketing, Maaike de Windt, zegt: “Het is een hele belangrijke en waardevolle toevoeging aan ons netwerk.”

767 businessclass ©American Airlines

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button