fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

Roll out Italiaanse F-35B

De eerste F-35B die niet in de Verenigde Staten is gebouwd is vrijdag onthuld in het Italiaanse Cameri.

Het toestel moet eind augustus voor het eerst vliegen en komt vanaf november in dienst van de Italiaanse marine. Een Italiaanse piloot vliegt het toestel begin 2018 naar Naval Air Station Patuxent River in Maryland voor de benodigde certificatie. Het tweede vliegtuig zal in november 2018 geleverd worden.

Fabriek
De Italiaanse fabriek is in handen van het Italiaanse ministerie van defensie, Lockheed Martin en de Italiaanse Leonardo Company. Tot nu toe zijn er zeven F-35A’s geleverd door de Italianen.

Lockheed zegt dat er momenteel 800 mensen werken aan de bouw van de F-35A en F-35B. Nederland heeft 29 F-35A’s besteld, welke ook in Italië gebouwd zullen worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button