fbpx
AirlinesFlight ReportsFoto-artikelNaast het nieuwsNieuwsReviews

Flight Review: Air France A380 economy

Economy
Mexico City (MEX) – Parijs Charles de Gaulle (CDG)
Airbus A380-800
April 2017
Beoordeling*:
Pluspunten: geluidsniveau, crew, on-board camera’s
Minpunten: lichte turbulentie, gedateerde inrichting, entertainmentsysteem

Deze vlucht was de terugvlucht van een persoonlijke reis. Eindbestemming was Amsterdam, met een tussenstop op Parijs. De totale reisduur was hierdoor twee uur langer dan een rechtstreekse vlucht.

Pre-boarding / Boarding
Omdat dit de retourvlucht was van een KLM reis, kon de KLM App gebruikt worden om in te checken. Maar je kon niet aangeven of je een andere stoel wilde, omdat het een Air France vlucht was. Op Juarez Intenational is geen self-service. Maar omdat je via de app ingecheckt bent, gaat de drop eenvoudig en snel.
Ondanks de grote van het toestel, gaat het boarden vrij snel. Op het vliegveld zijn drie rijen gemaakt, Businessclass, upperdeck en lowerdeck. Mijn stoel was in het lowerdeck.

Stoel
De economyclass van de A380-800 heeft een 3-4-3 opstelling. In totaal zijn er 92 rijen met stoelen. De gereviewde stoel was aan het raam, aan de rechterkant. De beenruimte zag er direct al prima uit. Je kon makkelijker langs de andere passagiers. Ook was er voldoende ruimte onder de voorstoel. Opvallend was de afstand tussen de stoel en de wand. Die was vrij groot. Daardoor was het last om een kussen te plaatsen
Hoewel de A380 een relatief nieuw toestel is, is de inrichting toch wat gedateerd. Op het toilet waren nog asbakken. Het entertainmentsysteem is vrijwel identiek aan die van de KLM 747, al heeft de Airbus wel iets betere schermen en zijn dat touchscreen-schermen.
Op de stoel lagen een dekentje, een kussentje en de headset (met daarbij een slaapmaskertje en een doekje) voor het entertainmentsysteem. Die headset was het enige dat paste op het systeem. Je kon geen eigen headset aansluiten. Iets wat ouderwets aanvoelt.

Service
Omdat het de nachtvlucht naar Parijs was, was de service aan boord wat soberder, zei het niet slecht. Ongeveer een uur na het opstijgen werd het eten geserveerd. Er was keuze tussen vlees of vegatarisch. Het eten was oké, al was het niet heel top, om eerlijk te zijn. Na het eten was er koffie. Het grootste gedeelte van de vlucht was de crew in de pantry. Er stond water en fris bij de pantry om te pakken. Ongeveer drie uur voor de landing het ontbijt met daarna weer koffie geserveerd.
Het cabinepersoneel was vriendelijk en behulpzaam. De purser sprak naast het standaard Frans en Engels ook Spaans. De aankondigingen vanuit de cockpit waren alleen in het Engels.

In-flight
De Airbus A380 is een zeer rustig vliegtuig. Het geluidsniveau is aangenaam, het overheerst niet alles. De stoelen zitten redelijk, al was op de stoel waar ik zat de hoofdsteun kapot. Die zakte steeds naar beneden, wat het minder comfortabel maakte. Er was een aantal keer lichte turbulentie met kleine luchtzakken, maar het toestel pakt dat goed op.
Het entertainmentsysteem is redelijk goed, al is het soms wat oud. Er zijn ontzettend veel series om je bezig te houden. De muziek is wat minder. En natuurlijk is het France aanbod erg hoog. Wat wel leuk is, is de drie camera’s die aan de buitenkant van het toestel zijn gemonteerd. Twee ervan bij het neuswiel – de ene kijkt vooruit, de ander naar de grond – en één op de staart. Daardoor kun je goed meekijken en zo was bijvoorbeeld te zien dat de piloot Ierland de spoilers moest inzetten om af te remmen.

Aankomst Parijs
De aankomst op Charles de Gaulle ging goed. We waren op tijd en hoefden maar redelijk kort te taxiën naar de terminal. Omdat het voor mij een overstap was, moesten we vanaf Terminal 1, via de controle naar Terminal 2. Met een overstaptijd van een uur is dat goed te doen, maar de controle moet niet te lang duren. Terminal 2 op CDG is goed te doen, al kwam het op mij wel als een groot blok beton over. De aansluitende vlucht naar Amsterdam was iets vertraagd, omdat er bagage van het toestel gehaald moest worden.

Oordeel
Deze vlucht krijgt 3 en een halve ster. Het toestel is aangenaam om lange vluchten goed te doen, zowel qua stoelen als geluidsniveau. Al moet het hoofdsteun wel op zijn plaats blijven.
De crew was vriendelijk en professioneel. De camera’s aan de buitenkant zijn een erg leuke feature bij de start en landing.
Ondanks dat het een vrij nieuw toestel is, is het interieur toch wat gedateerd en voelt het ouder aan. De asbakken in het toilet helpen daar niet bij. Ook het entertainmentsysteem voelt wat ‘oud’ aan. Het aanbod maakte een hoop goed.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button