fbpx
Naast het nieuwsNieuws

‘Geen explosievenresten op slachtoffers MS804’

Franse onderzoekers hebben geen explosievenresten gevonden op de slachtoffers van vlucht MS804 van EgyptAir in 2016. Daarmee is een theorie, opgeworpen door de Egyptische Civiele luchtvaartautoriteit, naar de prullenbak verwezen.

“Er was geen explosie, want er waren geen explosievenresten op de slachtoffers ,” liet AFP door een bron optekenen. Volgens die bron hebben de Franse autoriteiten bij 15 slachtoffers onderzoek gedaan. Dit gebeurde nadat de resten in januari aan de families waren overgedragen.

Ongeluk
De uitkomsten van het onderzoek naar de crash van vlucht MS804 zijn onlangs door de onderzoeksrechters in Parijs meegedeeld. Deze delen de theorie van de Franse onderzoekers dat het om een ongeluk ging en niet om terrorisme. Frankrijk heeft dat van dag één geroepen, ook omdat er geen groep naar voren kwam die een aanslag claimde.

Ontploffing
Het Franse onderzoek gaat ervan uit dat er mobiel apparaat ontploft is in de cockpit. Maar elementen om die theorie te bewijzen, zoals delen van de cockpit en de flightrecorders zijn in Egypte en de autoriteiten daar ‘zijn niet erg gewillig om het onderzoek verder te brengen’, aldus de bron tegen AFP.

MS804
Op 19 mei 2016 verdween MS804 van de radar. Het toestel was onderweg van Parijs naar Caïro en had 66 inzittenden aan boord. Niemand overleefde de crash. Over de oorzaak is al tijden onduidelijkheid. De Egyptische autoriteiten spraken al over terrorisme. Op de voicerecorder werd gesproken over brand aan boord voordat het toestel verdween.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button