fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Piloot doet dutje tijdens vlucht

Een gezagvoerder van Pakistan International Airlines heeft tijdens een vlucht van Islamabad naar Londen een paar uur geslapen. Hij had de bediening overgegeven aan zijn piloot in opleiding, zo meldt de Dawn.

De luchtvaartmaatschappij heeft een onderzoek ingesteld. Tot er meer duidelijk is mag de piloot niet vliegen. Het incident vond op 26 april plaats op vlucht PK785.

Bediening
Kort na het opstijgen van Islamabad besloot de gezagvoerder uit te rusten in de businessclass van vliegtuig. De copiloot nam de plaats in van de gezagvoerder en de piloot in opleiding kreeg de bediening in handen. De gezagvoerder is verplicht aanwezig te zijn in de cockpit zodra een piloot in opleiding de bediening overneemt.

Slapen
Aan boord waren 305 passagiers. Enkele passagiers zouden de piloot in uniform hebben zien slapen. Het cabinepersoneel werd door een passagier op de hoogte gebracht, waardoor het incident bekend werd.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button