fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Dit heeft Dijksma afgesproken met KLM en Schiphol

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu had gisteren een ontmoeting met Schiphol-topman Nijhuis en KLM CEO Elbers over de drukte op de luchthaven. In de meivakantie moesten veel reizigers urenlang in de rij staan op de luchthaven. Nijhuis heeft nu de volgende maatregelen beloofd om de overlast in de zomervakantie te beperken:

1. Alle security lanes in vertrekhal 1 gaan open van 1 juli tot en met 31 augustus. Dit gebeurt in principe de hele dag, maar dit moet nog nader worden afgestemd.

2. Alle security lanes van vertrekhal 2 gaan open in diezelfde periode, tenzij na ervaring blijkt dat dit aantoonbaar niet nodig is.

Eerder kondigde Schiphol al aan meer beveiligingspersoneel in te zetten (onder andere om mensen de weg te wijzigen), en daarnaast worden er twee extra security lanes geopend in vertrekhal 2.

De betrokken partijen gaan vandaag verder in overleg over een aantal andere operationele maatregelen. Zij hebben afgesproken om in de komende periode nauw contact met elkaar te houden, zodat er adequaat op problemen gereageerd kan worden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button