AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Emirates CEO: geen ruimte meer voor de A380

Door gebrek aan ruimte op Dubai Airport moet Emirates een limiet stellen aan het aantal A380’s in haar vloot, zo zei CEO Tim Clark deze week in gesprek met Air Transport World.

Emirates zal in 2019 over 115 A380’s beschikken. Toestellen die daarna geleverd worden, kunnen enkel nog gebruikt worden voor vervanging van oudere exemplaren.

De maatschappij kan haar A380-vloot pas weer uitbreiden na een verhuizing naar de nieuwe luchthaven Dubai World Central (DWC), maar het zal volgens Clark nog zeker 10 jaar duren voor het zover is.

Einde A380
De uitspraak van de Emirates CEO is een nieuwe indicatie dat het einde nadert voor het A380-programma, dat al jarenlang moeite heeft om klanten te vinden.

Met het huidige orderboek kunnen er nog tot eind 2020 A380’s geproduceerd worden. Als Emirates of een andere grote maatschappij geen orders meer plaatst, valt daarna het doek.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close