fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

‘Laptopverbod mogelijk op alle Europese vluchten’

Mogelijk wordt het laptopverbod door de Amerikaanse regering op korte termijn uitgebreid naar alle vluchten uit Europa. Dit zei luchtvaartanalist Alex Macheras van BBC News.

Volgens Macheras komt er later deze week een verklaring van het Witte Huis over een verbod op het vervoer van grote elektronica in de handbagage. Mogelijk is het over enkele weken niet langer toegestaan om bijvoorbeeld een laptop te gebruiken in de cabine, op vluchten vanuit Europa naar de Verenigde Staten.

Ophef
De VS heeft sinds maart dit jaar al een dergelijk verbod op vluchten vanuit een aantal landen in het Midden-Oosten. De maatregel zorgde voor veel ophef. IATA-topman Alexandre de Juniac noemde een laptopverbod onacceptabel.

VK
Eind vorige maand kwam nieuws naar buiten over een mogelijk verbod op vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. De VS heeft echter nog geen verbod ingevoerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button