NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Meerjarig testprogramma C919 van start

Er zijn details bekend over het testprogramma van de C919, die vorige week de maiden flight maakte. Vliegtuigbouwer Comac voert op drie verschillende locaties in China tests uit met de nieuwe C919, zo meldt Flight Global.

Voordat het vliegtuig gebruiksklaar is en in de markt kan worden gezet worden zes prototypes ontwikkeld. Verwacht wordt dat de totale testduur maximaal 4.200 uur in beslag neemt.

Prototype
Comac stelt het vliegtuigtype op de proef in Shanghai, Xian en Donying. Het eerste prototype dat op 5 mei de lucht in ging wordt naar Xian gevlogen, waar de eerste reguliere vliegtests worden uitgevoerd. Het tweede toestel is momenteel in de assemblagefase en kan naar verwachting later dit jaar worden opgeleverd.

Commercieel
De twee daaropvolgende vliegtuigen moeten in 2018 klaar zijn. Daarna komt er nog een vijfde en zesde toestel. Het zesde exemplaar wordt volledig geconfigureerd als een toestel dat in commercieel gebruik kan worden genomen.

Als alles mee zit kan de eerste commerciële vlucht met de C919 binnen drie jaar plaatsvinden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close