AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Ryanair: Lelystad Airport moet eerder open

Ryanair vindt dat Lelystad Airport eerder moet opengaan. Dat is volgens de budgetmaatschappij goed voor het Nederlandse toerisme, zo schrijft marketingdirecteur Kenny Jacobs vandaag.Volgens Ryanair is de eerdere opening nodig om ruimte te scheppen op Schiphol. Die luchthaven zit bijna aan zijn – in het Alders-akkoord afgesproken – limiet van 500.000 vliegbewegingen per jaar.

Lelystad Airport zou eerst in 2018 opengaan, maar door problemen met de luchtverkeersleiding is de opening jaar een uitgesteld. Ryanair vindt dat dit sneller kan.

De Ierse budgetmaatschappij heeft al eerder aangegeven graag vanaf Lelystad te vliegen, en hoopt dan ook dat de Flevolandse luchthaven de ruimte krijgt om flink te groeien.

Plan

Een snellere opening van Lelystad Airport is één van de vijf maatregelen die Ryanair voorstelt in een plan om het toerisme in Nederland uit te breiden en te verbeteren. Andere maatregelen zijn onder andere het promoten van steden als Rotterdam en Maastricht (voor een betere spreiding), en het bouwen van meer hotels.

‘Helpen’
Ryanair doet deze voorstellen om Frank van den Avert, de CEO van Amsterdam Marketing, een handje te ‘helpen’. Van den Avert zei onlangs dat budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, Amsterdam en andere historische steden overspoelen met luidruchtige toeristen.

Kenny Jacobs vindt de uitspraken van de Amsterdamse toerismedirecteur ongepast. Hij schrijft dat Van den Avert zich beter kan concentreren op zijn baan, in plaats van Ryanair te bekritiseren, en geeft hem daarom deze tips.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.