Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

BA moet vlucht annuleren door schijtende vogel

Passagiers van British Airways-vlucht 189 naar Newark werden maandag met een onaangename verrassing geconfronteerd. Een vogel belemmerde dat zij konden opstijgen, zo meldt The Guardian.

De vogel, een merel, fladderde rond in de cockpit en liet zijn ontlasting achter op de stoelen van de piloten. Omdat de vliegveiligheid in gevaar was, kon het vliegtuig niet vertrekken van Heathrow.

Urenlang probeerde de crew het beest te vangen, maar niets hielp. Er werd harde muziek ingezet om het beest dan maar weg te jagen, eveneens tevergeefs. De vogel verstopte zich.

Uiteindelijk zat er niets anders op dan de vlucht te annuleren. Passagiers werden overgeplaatst naar latere vluchten (British Airways vliegt twaalf keer per dag van Londen naar New York).

Een woordvoerder van BA had wel begrip voor de actie van de merel: “Wij zijn de experts op het gebied van vliegen, dus het is niet verrassend dat de vogel met ons mee wilde.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/