fbpx
BoekenNieuws

Recensie: 100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem 3*

Guido Bouckaert | 100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem 1917-2017
Hardcover | 239 pagina’s | € 35,00
ISBN 978-90-58565-52-5
Stichting Kunstboek | 2016

100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem 1917-2017 is een boek dat met veel liefde en trots is gemaakt, en dat maakt het een mooi document voor iedereen die het vliegveld kent en/of er meer over wil weten. Guido Bouckaert geeft in zijn kroniek een overzicht van honderd jaar geschiedenis en meer dan honderd getuigenissen, waarbij hij heeft gezorgd dat de militaire luchtvaart, het zweefvliegen en de zakentrips alledrie aan bod komen.

Tegenwoordig kan de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem “bogen op een sterke reputatie als snelle, soepele en uiterst vlot bereikbare zakenluchthaven” (http://www.kortrijkairport.be/). Met jaarlijks bijna 100.000 passagiers, tussen de 35.000 en 40.000 vliegbewegingen en de centrale ligging in Europa hoopt Kortrijk-Wevelgem, zodra de omliggende infrastructuur is aangepakt, een volwaardige internationale luchthaven te worden. Wat de toekomst gaat brengen voor het vliegveld blijft afwachten, maar de ontwikkeling tot wat het nu is, is in ieder geval alvast vastgelegd door Guido Bouckaert.

De combinatie van historie en getuigenissen, beide rijk geïllustreerd met toepasselijke en tot de verbeelding sprekende foto’s, maakt van 100 jaar vliegen in Kortrijk-Wevelgem een complete en geslaagde kroniek. Al moeten de getuigenissen van historische figuren als Adolf Hitler en Hermann Göring wellicht met een korreltje zout worden genomen, temeer omdat Bouckaert gerichte bronvermelding achterwege laat. Niettemin is het voor liefhebbers van kleinere luchthavens en luchtvaargeschiedenis een bijzonder document.

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button