AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Vrije val bij Emirates

Het gaat niet goed met Emirates. De maatschappij heeft vandaag de resultaten over het afgelopen boekjaar bekendgemaakt, en die tonen een vrije val van de winstgevendheid.

In de periode van 1 april 2016 tot en met 31 maart van dit jaar bleef er onder de streep 340 miljoen dollar over, dat is een daling van 82 procent.

De omzet bleef stabiel en kwam uit op 23,2 miljard dollar. De maatschappij uit Dubai had in het afgelopen jaar dus een winstmarge van zo’n 1,5 procent.

Door de winstdaling is Emirates nu minder winstgevend dan Europese maatschappijen als KLM, British Airways en Lufthansa.

Vloot
Emirates ontving in het afgelopen boekjaar 35 nieuwe toestellen, maar zette er ook 27 aan de kant, waardoor er netto maar 8 bijkwamen. Dat is minder dan in veel voorgaande jaren.

Oorzaken
De maatschappij wijt de relatief slechte resultaten aan de sterke concurrentie. Ook het beleid van president Trump (waaronder het laptopverbod), terroristische aanslagen en de malaise in de voor het Midden-Oosten zeer belangrijke gas- en olie-industrie worden genoemd.

Volgens veel analisten zijn de gouden tijden bij de Golfmaatschappijen definitief voorbij. Eerder dit jaar maakte Etihad al bekend afscheid te nemen van CEO James Hogan en de hand voorlopig op de knip te houden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/