AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Vrije val bij Emirates

Het gaat niet goed met Emirates. De maatschappij heeft vandaag de resultaten over het afgelopen boekjaar bekendgemaakt, en die tonen een vrije val van de winstgevendheid.In de periode van 1 april 2016 tot en met 31 maart van dit jaar bleef er onder de streep 340 miljoen dollar over, dat is een daling van 82 procent.

De omzet bleef stabiel en kwam uit op 23,2 miljard dollar. De maatschappij uit Dubai had in het afgelopen jaar dus een winstmarge van zo’n 1,5 procent.

Door de winstdaling is Emirates nu minder winstgevend dan Europese maatschappijen als KLM, British Airways en Lufthansa.

Vloot
Emirates ontving in het afgelopen boekjaar 35 nieuwe toestellen, maar zette er ook 27 aan de kant, waardoor er netto maar 8 bijkwamen. Dat is minder dan in veel voorgaande jaren.

Oorzaken
De maatschappij wijt de relatief slechte resultaten aan de sterke concurrentie. Ook het beleid van president Trump (waaronder het laptopverbod), terroristische aanslagen en de malaise in de voor het Midden-Oosten zeer belangrijke gas- en olie-industrie worden genoemd.

Volgens veel analisten zijn de gouden tijden bij de Golfmaatschappijen definitief voorbij. Eerder dit jaar maakte Etihad al bekend afscheid te nemen van CEO James Hogan en de hand voorlopig op de knip te houden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.