fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Weer KLM toestel aan de grond

Een Triple Seven van KLM is vanochtend (Nederlandse tijd) teruggekeerd naar Shanghai. Het toestel was eerder die ochtend opgestegen vanaf diezelfde luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

KLM zegt desgevraagd tegenover Up dat er een schade aan de motor is.

-Update-
Het toestel is zondagochtend weer geland in Amsterdam. Het heeft twee dagen in Hong Kong gestaan.

Schade
Het gaat om vlucht KL896, uitgevoerd door de PH-BVK, een B777-300ER. Volgens een KLM woordvoerster is er door “een externe oorzaak een kleine schade aan één van de motoren ontstaan.” De maatschappij zegt de schade spoedig te kunnen repareren.

Rechterbocht
De vlucht vertrok om 08:00 uur Nederlandse tijd, met drie kwartier vertraging, van de luchthaven Pudong van Shanghai. Na ongeveer een uur vliegen maakte de 777 een rechterbocht en vloog terug in de tegengestelde richting. Na een uurtje vliegen begon de Boeing met een holding-patroon boven de Oost-Chinese Zee, waarschijnlijk om brandstof te lozen. Na een klein uurtje boven zee draaien, werd de landing ingezet op Shanghai. Rond 11 uur (Nederlandse tijd), drie uur na vertrek, stond iedereen weer op de grond.

Nogmaals
Het is de vierde keer in korte tijd dat een KLM long-haul toestel aan de grond staat wegens een schade. De Dreamliner met registratie PH-BHA strandde begin april in Rio en stond daar een week aan de grond. De tweede Dreamliner die uitviel, die met registratienummer PH-BHF, liep begin april forse schade op bij de grondafhandeling. Deze is sindsdien uit roulatie en zal dat naar verwachting tot half mei zijn. Door de uitval ontstond een tekort aan vliegtuigen. KLM heeft tijdelijk een Delta 767 geleased ter vervanging.

Oranje trots
De oranje trots van KLM, de PH-BVA, stond sinds 30 april met panne in China. Het toestel was onderweg van Taipei naar Amsterdam, maar moest uitwijken naar Hongkong vanwege een technisch mankement. Het toestel heeft daar een kleine week gestaan. Eén van de motoren is vervangen.

Shanghai
Het toestel bevindt zich nu nog in Shanghai. Aan boord waren 396 passagiers. Ze worden omgeboekt, aldus KLM.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button