fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Ook upgrade voor motoren CSeries

Vliegtuigbouwer Bombardier laat de komende tijd upgrades uitvoeren aan de motoren die de CS-100 en -300  aandrijven. De krachtbronnen van de CSeries zijn afgeleiden van de PW1100G die de A320neo moet aandrijven en hebben daarom ook updates nodig, schrijft FlightGlobal.

Bombardier levert de CSeries met PW1500G’s van Pratt&Whitney. Die motoren hebben deels dezelfde componenten als de PW1100G die Pratt&Whitney voor de A320neo-family bij Airbus maakt. De motoren voor Airbus leveren al bijna anderhalf jaar diverse problemen op. Hierdoor heeft P&W een aantal upgrades moeten toepassen.

Upgrade
Een deel van die updates wordt ook doorgevoerd voor de toestellen van Bombardier. De PW1500G heeft “sommige upgrades nodig in delen die hetzelfde zijn als bij de neo”, aldus CEO Alain Bellemare. De motoren hebben een aantal vergelijkbare onderdelen, hoewel de leveranciers in veel gevallen verschillend zijn.

Tevreden
De Canadese vliegtuigbouwer heeft inmiddels elf toestellen afgeleverd aan Swiss en Air Baltic. Volgens de CEO zijn beide maatschappijen erg tevreden over het toestel, ondanks dat de motoren nog moeten worden aangepast.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button