AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchipholVliegvelden

Schiphol groeit stug door in april

April was een goede maand voor zowel KLM als Schiphol. Waar de nationale luchtvaartmaatschappij een groei van elf procent rapporteerde, gaat Schiphol vrijwel gelijk op. De luchthaven verwelkomde gedurende de maand 5,8 miljoen passagiers. Dit is 11,3 procent meer dan in april 2016.De cijfers bevestigen het beeld dat het druk is op de luchthaven. De groei komt volgens Schiphol door het paasweekend en doordat de meivakantie een week eerder begon. In 2016 viel pasen in maart en begon de meivakantie op 30 april.

Europa
Het grootste deel van de reizigers reisde op vluchten binnen Europa. Van de 5,8 miljoen gingen slechts 1,7 miljoen reizigers met een intercontinentale vlucht mee. Latijns-Amerika was de grootste groeimarkt.

Nieuwe bestemmingen
Een aantal bestemmingen werd in april 2016 nog niet aangedaan. Onder andere Freetown, Monrovia, Cartagena en Cagliari zijn nieuw in het routenetwerk van de luchthaven.

Vracht
De vrachtcijfers van de luchthaven zijn net als de afgelopen maanden positief. In april werd 146.344 ton vracht vervoerd, vergeleken met 137.665 ton in april 2016.

Europa
Schiphol blijft met de groeicijfers meedraaien in de Europese top. Londen Heathrow groeide eveneens met 11,3 procent en Frankfurt met 10 procent. De luchthaven van Parijs brengt komende maandag de cijfers over april naar buiten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.