AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

Niet op tijd? Dan slot kwijt

De IATA is boos op Brazilië en China. Die landen willen dat punctualiteit van maatschappijen gaat meespelen in het toewijzen van start- en landingslots in die landen. IATA is daar mordicus tegen.

In een verklaring laat de internationale luchtvaartfederatie weten dat het gesprekken wil aangaan met zowel de Braziliaanse luchtvaartautoriteiten als die van China.

Brazilië
Met de Brazilianen wil IATA praten over de situatie op Sao Paulo-Guarulhos. Daar hebben meerdere maatschappijen te horen gekregen dat hun slots afgenomen waren, omdat ze te vaak te laat waren.

China
IATA wil met de Chinese luchtvaartautoriteiten praten voordat zij hun nieuwe regels voor het toewijzen van slots in juli gaan aanpassen. Ook daar zal punctualiteit gaan meespelen in de toewijzing.

WSG
Volgens IATA moet punctualiteit geen onderdeel zijn van de toewijzing. In de World Slot Guidelines (WSG) zijn volgens IATA al voldoende provisies opgenomen om maatschappijen te straffen als ze regelmatig te laat zijn. Daar hoeven geen extra regels bij te komen. Als landen van de WSG afwijken, kan dat voor veel problemen zorgen, aldus de IATA.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button