NL nieuwsOnderwerpSchipholVliegvelden

Parkeerkrapte Schiphol-Oost tot augustus

Schiphol-Oost kent één centraal parkeerterrein dat het gros van de auto’s moet herbergen, P57 genaamd.Dit terrein wordt gerenoveerd, zo meldt een woordvoerder van Schiphol desgevraagd aan Up. Tijdens het onderhoud is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Regelmatig is geen plek te vinden. De overlast zal tot diep in de zomer aanhouden.

Herinrichting
De ruimte tussen het general aviation platform en de meest westelijke gebouwen van Oost wordt opnieuw ingericht. Parallel aan de straat die de namen Havenweg, Oostgat en De Goede Ree heeft, komt een busbaan. De oude ingang van P57 doorkruisde deze nieuwe busbaan en werd daarom verplaatst. Ook ging de busbaan ten koste van een rij parkeerplekken. Deze komen deels terug door P57 te verlengen richting het OCC van KLM en aan de kant van de Jet Support hangaar.

Renovatie
P57 was aan renovatie toe, er lag oud en op plekken verzakt asfalt. Ook waren parkeerplekken niet of slecht aangegeven, waardoor er geen optimaal gebruik van de ruimte werd gemaakt. Dit wordt nu aangepakt. Het aantal plekken blijft hetzelfde. De kenmerkende grote platformverlichtingsmasten verdwijnen, daar komt energiezuinige LED-verlichting voor in de plaats.

Fases
Tijdens de renovatie blijft het parkeerterrein in gebruik. Er wordt steeds eenderde deel aangepakt. Inmiddels is de eerste fase (van drie) afgerond. De ingang en het gedeelte bij de busbaan is gereed. Ook het deel bij Jet Support is net afgerond. In de tweede fase is een groot deel van het middenterrein aan de beurt.

Parkeerproblemen
Doordat steeds eenderde deel van P57 gesloten is, kent het terrein een tekort aan parkeerplekken. Dit is uitsluitend het geval tijdens kantooruren. Dikwijls is er geen plekje te vinden en staan auto’s dubbel of op de stoep. “Volgens planning zijn de werkzaamheden aan P57 28 juli afgerond”, zegt de woordvoerder.

Een druk moment op Schiphol-Oost:

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.