fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Verwarring tijdens megaverhuizing LAX

De grootscheepse verhuizing van 21 luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven van Los Angeles brengt veel verwarring onder reizigers teweeg. Reizigers is aangeraden om minstens drie uren voor vertrek aanwezig te zijn voor binnenlandse vluchten. Voor internationale reizen wordt minstens vier uur aangeraden door de luchthaven.

Tijdens een vijfdaagse verhuizing ruilen maatschappijen van onderkomen tussen Terminal 2+3 en 4+5. De meeste verhuizen in één nacht, maar de overgang van Delta duurt vier dagen. Hierdoor is de situatie voor veel reizigers onoverzichtelijk.

Pendelbus
Gratis pendelbussen rijden tussen de terminals om verdwaalde reizigers op te pikken en naar de juiste vertrekhal te brengen. Ook is er extra personeel ingezet om reizigers te informeren.

Soepel
Volgens de luchthaven verloopt de overgang soepel en zonder problemen. Het verhuizen omvat naast het verplaatsen van vliegtuigen naar andere gates, ook het verplaatsen van onder andere computers en ticketapparatuur.

Verbouwing
Voor Delta is de verhuizing de grootste uit de commerciële luchtvaartgeschiedenis. De maatschappij verplaatst alle activiteiten van Terminal 5 en 6 naar Terminal 2 en 3. Het is nodig om een grootscheepse verbouwing uit te voeren aan Terminal 2 en 3 en de Tom Bradley International Terminal ter voorbereiding op de Delta Sky Way, een project van 1,8 miljard euro die de terminals moet moderniseren en verbinden.

Woensdag moet de verhuizing zijn afgerond.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button