fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Besluit over Boost valt

Boost, de nieuwe dochter van Air France, staat in de startblokken. Woensdag neemt de vakbond SNPL een besluit over het voorlopig akkoord voor de oprichting van de nieuwe maatschappij.

AF-KLM CEO Jean-Marc Janaillac liet eerder merken hoopvol gestemd te zijn. Hij noemde het een “positief, ambitieus en evenwichtig compromis.”

Details
Vrijdag presenteerde AF-KLM het Trust Together plan aan investeerders waarmee meer details naar buiten kwamen over Boost. In de winter van 2017/2018 vormen de eerste zes vliegtuigen de vloot van de dochter. Het gaat om medium-haul toestellen van het type A321.

Vanaf de zomer van 2018 komen daar ook A340’s bij. In het daaropvolgende winterseizoen neemt Boost A320’s in gebruik en een jaar later, in de winter van 2019-2020, A350-900’s.

Status Quo
Janaillac zegt tegen Franse krant Le Figaro dat een status quo niet aan de orde zal zijn. Boost zal er komen. “Over twee maanden vertrekt er elke dag een Norwegian vliegtuig naar de VS, vanaf Parijs. Ook level zal ongetwijfeld naar de hoofdstad komen”, aldus de topman. “We moeten in het offensief gaan.”

Ontevredenheid
Ondanks de meerderheid van de piloten ‘voor’ het plan, konden de pilotenbonden het niet eens worden over wat zij noemen de scheve groei van de productie van Air France-KLM. Air France zou wat betreft uitbreiding in het vluchtaanbod achterblijven op KLM, tot ontevredenheid bij een deel van de partijen.

Uiterlijk 31 mei moet het Boost-plan definitief zijn ondertekend, als de bonden instemmen met het plan.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button