AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Emirates stuurt super-A380 naar Parijs

Vind je dat er veel passagiers in KLM’s Boeing 747’s en 777’s passen? Naast de super-A380 van Emirates lijken dat maar kleine toestellen. De maatschappij uit Dubai stuurt het vliegtuig deze zomer naar Parijs, zo meldt Routesonline.



In de super-A380, die ook wel Super Jumbo genoemd wordt, passen 615 passagiers. Emirates heeft dat bereikt door de first class af te schaffen, waardoor dit toestel zo’n honderd passagiers meer kan vervoeren dan de meeste andere A380’s van de maatschappij.

Volgens de bekende luchtvaartblogger Gilbert Ott is er geen enkel ander passagiersvliegtuig dat zoveel reizigers kan vervoeren. Ter vergelijking: KLM’s grootste toestellen, de Boeing 747-400 en de 777-300ER, bieden plaats aan maximaal 408 passagiers.

Schema
Emirates vliegt komende zomer zes keer per week met de super-A380’s naar Parijs (alleen op dinsdag niet). De Airbus vertrekt om 04.05 uit Dubai en komt om 09.25 aan in de Franse hoofdstad. De terugvlucht gaat om 11.25 en arriveert om acht uur ’s avonds.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen