Naast het nieuwsOpmerkelijk

SAA-crew: dikke passagier veroorzaakt problemen

Een Zuid-Afrikaanse passagier met overgewicht is boos op South African Airways (SAA) omdat de crew haar voor schut zette, zo meldt de omroep eNCA. De maatschappij neemt nu maatregelen.

Verlengstuk
De vrouwelijke passagier had tijdens een vlucht uit Kaapstad vorig jaar een verlengstuk nodig voor haar stoelriem, omdat ze hem anders niet paste. Er waren echter maar twee verlengstukken aan boord van het al taxiënde vliegtuig, en die waren beide in gebruik. Daarom moest het toestel terugkeren naar de gate.

Na een half uur vertraging kreeg de passagier eindelijk haar verlengstuk, maar toen hoorde ze een crewlid omroepen dat de problemen haar schuld waren: “Door obese gevallen moesten we terugkeren naar de gate om verlengstukken te zoeken. Normaal hebben we ze niet nodig op vluchten uit Kaapstad.”

Bijna iedereen aan boord had gezien dat de passagier het verlengstuk nodig had, en zij voelde zich daarom door de crew voor schut gezet. Ze diende een klacht in bij de maatschappij, maar daar werd in eerste instantie niets mee gedaan.

Herziening beleid
Nu, een jaar later, heeft South African Airways alsnog toegezegd het beleid voor stoelriemverlengstukken te herzien. Het was gebruikelijk dat er slechts twee verlengstukken werden meegenomen aan boord van narrowbody-vliegtuigen.

Uit rondvraag van eNCA blijkt dat andere Zuid-Afrikaanse maatschappijen standaard veel meer verlengstukken meenemen aan boord, en dat dit soort problemen daarom bij hen niet voorkomen.

Obesitas
Steeds meer Zuid-Afrikanen lijden aan obesitas door een toenemende welvaart en ongezond eten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close