Frequente reizigerOnderwerp

“Met één stop van Eindhoven naar New York vliegen”

Volgens de directeur van Eindhoven Airport, Joost Meijs, is het mogelijk dat passagiers in de nabije toekomst met één tussenstop van Eindhoven naar New York of Boston kunnen vliegen. Dit zei hij eerder deze week op BNR Nieuwsradio.Meijs verwees naar de feederplannen van Ryanair en Norwegian. Vanaf eind dit jaar moet de Ierse maatschappij passagiers gaan leveren voor de intercontinentale vluchten van Norwegian, op basis van één ticket en gedeelde verantwoordelijkheid.

Verre vakantie
De topman verwacht daarom dat passagiers in de nabije toekomst met één ticket vanaf Eindhoven naar Amerikaanse steden kunnen vliegen. Momenteel moeten Brabanders nog naar Schiphol, Brussel of Dusseldorf voor een verre vakantie.

“Eindhoven feedert dan met Ryanair op Londen Gatwick bijvoorbeeld, en daar stap je met doorgelabelde bagage en met één ticket over op een intercontinentale vlucht van Norwegian naar New York, Boston of een andere bestemming”, aldus Meijs.

Wanneer dit precies gaat gebeuren, kon de luchthavendirecteur nog niet zeggen. “Dat hangt af van de maatschappijen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen