Naast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Koning haalt wereldnieuws als KLM-piloot

Donald Trump, Vladimir Poetin, Emmanuel Macron… Zij moesten in het afgelopen etmaal de aandacht van de internationale media delen met Willem-Alexander. De onthullingen van de koning over zijn bijbaan als KLM-piloot zijn wereldnieuws geworden.Een selectie van de berichtgeving in de buitenlandse pers:

“Koning Willem-Alexander’s liefde voor het vliegen was geen geheim, maar zijn interview onthulde veel meer details over zijn baan als piloot bij KLM”, schrijft de New York Times.

De Amerikaanse omroep Fox News meldt: “De vijftig jaar oude monarch omschreef zijn vluchten als een “hobby” – en zei dat af en toe piloot zijn in plaats van koning zeer ontspannend is.”

“Ze noemen KLM niet voor niets de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij”, aldus CNN. “Koning Willem-Alexander begon al met vliegen tijdens zijn studententijd.”

“Sommige Nederlandse passagiers hoorden niet slechts hun co-piloot over het weer en de geschatte aankomsttijd vertellen”, schrijft de Bangkok Post. “Het was hun koning.”

Ook media uit China, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en nog vele andere landen schreven over de Nederlandse piloot met blauw bloed.

©KLM

Interview
Willem-Alexander sprak gisteren in een interview met de Telegraaf uitgebreid over zijn hobby als gastvlieger bij KLM Cityhopper. Hoewel het al bekend was dat hij regelmatig vloog, was het nieuw dat hij dit twee keer per maand doet en dinsdag zijn laatste vlucht maakte in een Fokker 70. De koning laat zich in de komende weken omscholen tot 737-piloot.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen