Naast het nieuwsOpmerkelijk

Mogelijk boete voor Trump op luchthaven Brussel

Als Trump volgende week met de Air Force One naar Brussel komt, dan krijgt hij mogelijk een geluidsboete, zo meldt de Vlaamse publieke omroep.Op Brussels Airport gelden zeer strenge geluidsnormen. Lange tijd werden die niet gehandhaafd, maar sinds enkele weken schrijft de Belgische regering forse boetes uit.

Om die reden zijn inmiddels al twee vrachtmaatschappijen van de Brusselse luchthaven vertrokken. Hun luidruchtige Boeing 747-400’s leverden veel boetes op.

Het probleem is nu dat de Air Force One-toestellen ontwikkeld zijn uit de 747-200 en daardoor nog meer herrie maken dan de nieuwere 747-400’s van de vrachtmaatschappijen.

De Air Force One kan de Amerikaanse regering dus een forse boete opleveren. Deze kan oplopen tot 62.000 euro, al bedraagt de gemiddelde boete zo’n 5000 tot 9500 euro.

Als de Belgische regering consequent is, dan laat ze ook Trump voor zijn lawaaierige vliegtuig betalen. Het is echter zeer twijfelachtig of dit daadwerkelijk gaat gebeuren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen