AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerp

KLM neemt Sint Maarten-route TUI over

Het vliegtuigaanbod op Sint Maarten neemt vanaf november verder af. Waar KLM vorig jaar stopte met de iconische 747, is ook de 787 vanaf oktober minder vaak te zien. De Nederlandse tak van stopt TUI eind oktober helemaal met vliegen op het eiland. KLM neemt de vluchten vanuit Amsterdam over.De move van TUI maakt deel uit van een intensievere samenwerking met KLM. TUI hevelt de vluchtuitvoering van Amsterdam naar Sint Maarten over naar KLM, maar zet daar wel meer vluchten naar Curaçao, Aruba en Bonaire tegenover. KLM vliegt met een A330-200 drie keer per week naar het eiland.

Nauwere samenwerking
Ook op een aantal andere routes gaan KLM en TUI nauwer samenwerken. “KLM wil haar leidende positie in zowel de zakelijke als vrijetijdmarkt verstevigen en waar mogelijk verder uitbouwen. Juist in de markt voor pakketreizen zijn daartoe mogelijkheden”, stelt Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. De samenwerking tussen beide partijen richt zich ook op verschillende Europese steden. KLM gaat meewerken aan “Stad van de Maand” van TUI waarin maandelijks een stedentrip naar een Europese stad wordt belicht.

Samensmelting
Eerder werd al duidelijk dat de Belgische en Nederlandse activiteiten van TUI verder samensmelten. TUI wil daarmee zijn positie in de luchtvaartmarkt verstevigen.

Twee jaar
De Nederlandse tak van TUIfly bood de vluchten naar Sint Maarten pas sinds oktober 2015 aan met eigen vliegtuigen. Na het vertrek van TUI krijgt KLM een monopoliepositie op de route naar Amsterdam. Indirect komt er concurrentie bij, vanuit Brussel. De Belgische tak van TUIfly biedt vanaf eind oktober twee keer per week een vlucht aan naar Sint Maarten. Vanuit Brussel wordt wel een 787-8 ingezet.

Widebody’s
Het vliegveld van Sint Maarten is vooral bekend om de spectaculaire final approach. De vliegtuigen scheren rakelings over Maho Beach, het strand dat pal naast het vliegveld ligt. Bij de take-off van een widebody worden toeristen regelmatig de zee in geblazen door de jetblast.

Air France
Naast KLM vliegt ook Air France nog met een widebody naar het eiland. De Franse flagcarrier zet drie keer per week een A340-300 in vanuit Parijs.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen