OnderwerpProfessionalVliegvelden

Opening Brandenburg opnieuw uitgesteld

De Berlijnse luchthaven Brandenburg gaat voorlopig nog niet open. Volgens Duitse media wordt het minimaal 2019 voor de luchthaven opengaat. Het sprinkersysteem zorgt voor nieuwe problemen.De bouw van het vliegveld duurt al jaren en wordt geplaagd door tegenslagen. De kosten rijzen de pan uit en tegenslagen stapelen zich op. De luchthaven had in 2010 al open moeten gaan, maar dat ging niet door omdat het vliegveld niet brandveilig genoeg was. Ook de laatste vertragingen hadden met veiligheid te maken. In januari werd de opening al uitgesteld naar 2018, omdat het vliegveld letterlijk de deuren niet kon openen.

Volgens de Duitse krant Der Tagesspiegel zijn de buizen van het sprinklersysteem te klein. Hierdoor wordt te weinig water verspreid als er brand uitbreekt. In totaal moet 2400 meter aan buizen vervangen worden. In een vertrouwelijk document schat de luchthavendirectie de vertraging op drie tot zes maanden. Der Tagesspiegel concludeert dat een opening in 2018 er ook niet in zit.

Tegel
Luchthaven Brandenburg moet op termijn de Berlijnse luchthaven Tegel vervangen, die al sinds 1930 in gebruik is. Eind september is er een referendum waar gestemd wordt over het langer openhouden van het vliegveld.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.