fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Singapore heft eigen vrachtdochter op

De Singapore Airlines Group integreert vrachtdochter Singapore Airlines Cargo weer in de moedermaatschappij. De vrachtmaatschappij stond sinds 2001 op eigen benen en wordt nu weer ontmanteld.

De ontmanteling van SIA Cargo is volgens het moederbedrijf het gevolg van de situatie op de luchtvrachtmarkt. Toen de divisie op eigen benen kwam te staan, bestond de vloot uit zeventien 747-400F’s. Volgens Singapore Airlines was het splitsen destijds een goed besluit.

Logische stap
Inmiddels zijn er nog zeven vrachttoestellen over. Veel vracht wordt vervoerd in de belly’s van normale passagiersvliegtuigen. “Het re-integreren van SIA Cargo als vrachtdivisie is logisch vanuit zakelijk oogpunt,” stelt Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines. De vrachtbusiness moet efficiënter en flexibeler worden door de samenvoeging.

Geen verandering
De maatschappij benadrukt dat er voor klanten niets zal veranderen. “De vrachtdivisie blijft producten van hoge kwaliteit leveren en we houden een toegewijde vloot van vrachtvliegtuigen om speciale vrachten te vervoeren”, aldus Goh.

Schiphol
SIA Cargo vliegt vracht over de hele wereld en is vrijwel dagelijks ook met vrachtvliegtuigen op Schiphol te vinden. De maatschappij onderhoudt lijndiensten van en naar Bangalore, Chennai, Los Angeles, Nairobi Sharjah, Londen en Singapore.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button