fbpx
FinancieelOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Staking bedreigt vleugels A350

De productie van vleugels voor de A350 en A400M loopt de komende tijd mogelijk vertraging. Werknemers in een Britse fabriek dreigen volgende week minder te gaan werken omdat ze niet genoeg betaald krijgen,  meldt de Britse vakbond Unite.

In de fabriek van GKN Aerospace vlakbij Bristol worden composieten onderdelen voor de vleugels gemaakt. Volgens Vakbond Unite stemde negentig procent van de werknemers voor de acties. In eerste instantie worden vanaf 25 mei geen overuren meer gewerkt. Als dat niets oplevert, zijn verdere stakingen ook nog een mogelijkheid stelt Unite in een verklaring.

Betaalbaar
De werknemers hebben in 2016 en 2017 geen loonsverhoging gekregen, terwijl managers wel bonussen kregen. “GKN kan dit geschil eenvoudig oplossen door een eerlijk loonbod te doen voor 2016 en 2017”, stelt Steve Preddy, regionaal secretaris van Unite. “Wat onze leden zoeken is betaalbaar. Er is geen reden om hen anders te behandelen dan andere werknemers.”

Klap in gezicht
Het personeel heeft zich volgens Unite flexibel opgesteld en hard gewerkt om de fabriek succesvol te maken. “Het bedrijf slaat hen nu in het gezicht door geen salarisverhoging in te zetten”, aldus Preddy.

Slecht nieuws
Voor Airbus zou de staking nog meer slecht nieuws betekenen. De productie van zowel de A350 als de A400M blinkt niet uit in snelheid en een positief trackrecord. Bij de A350 wordt de vertraging vooral toegeschreven aan late leveringen van cabines en stoelen. Bij de A400M zijn het tot nu toe de motoren die voor problemen zorgen.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button