fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Dit zijn de minst punctuele maatschappijen in de UK

Air Transat, Icelandair en Norwegian Air Shuttle zijn de minst punctuele luchtvaartmaatschappijen in Engeland. Dat blijkt uit een onderzoek van Which?.

Analyse
De consumentengroep heeft de landingstijden van 850.000 vluchten op 25 Engelse vliegvelden geanalyseerd. Conclusie: gemiddeld 75 procent van alle vluchten kwam op tijd aan. KLM is de meest punctuele maatschappij, gevolgd door Qatar Airways.

Op tijd
Slechts 55 procent van de vluchten van Air Transat was op tijd. Icelandair en Norwegian scoorden respectievelijk 56 en 60 procent.

Schuld
Air Transat zegt tegen de BBC dat veel vertragingen te wijten zijn aan weersomstandigheden en stakingen. “Als deze factoren worden uitgesloten, dan hebben we een punctualiteitsscore van 78 procent.” Ook Icelandair legt de schuld bij stakingen van de luchtverkeersleiders en renovaties op Reykjavik Airport.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button