fbpx
FinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

LATAM op de goede weg

LATAM Airlines Group zit op de goede weg. Tijdens het eerste kwartaal van 2017 boekte de maatschappij een stijging in de bedrijfsopbrengsten van 6,4 procent naar 2.477,4 miljoen dollar.

De toename is grotendeels te danken aan sterkere lokale valuta’s (vooral in Brazilië) en een stijging van het aantal passagiers met 7,6 procent. Het rendement nam met 6,9 procent toe en de belastingfactoren stegen met 0,5 procentpunt naar 84,7 procent. De maatschappij telde een nettowinst van 65,6 miljoen dollar

Tegenslag
Het was niet alleen rozengeur en maneschijn voor LATAM in het eerste kwartaal van dit jaar. Op het vrachtgebied kreeg de maatschappij het zwaar te verduren. Latam zag de vrachtopbrengsten met zestien procent afnemen ten opzichte van vorig jaar. Dat kwam doordat er drie procent minder vracht was, waar bijna vijf procent minder voor werd betaald.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button