fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM Fokker keert terug naar Amsterdam

Een KLM Cityhopper toestel is zaterdag teruggekeerd naar Schiphol met een probleem. De Fokker 70 was onderweg naar Billund in Denemarken. Dat bevestigt KLM desgevraagd tegenover Up in the Sky.

“De passagiers zijn later met een ander toestel naar Billund vervoerd”, aldus de woordvoerder van KLM.

Kort na het opstijgen van vlucht KL-1345 merkte de piloot dat er een probleem was met het hydraulisch systeem, volgens Aviation Herald. Op zo’n 180 kilometer van Amsterdam, besloten de piloten van de F70 met registratie PH-KZK terug te keren naar Schiphol.

Vervangend toestel
Eenmaal teruggekeerd, landde de Cityhopper veilig op de Polderbaan en kon op eigen kracht naar de terminal taxiën. De passagiers werden van boord gehaald en konden tweeëneenhalf uur later alsnog met een vervangende Fokker 70 (de PH-KZC) naar Billund door. Niemand raakte gewond. Alleen op zaterdag zet KLM een Fokker 70 in op de route. Andere dagen voert de maatschappij de vlucht met een Embraer uit.

Gestrand
Het is geen goede maand voor KLM. De afgelopen weken zijn meerder toestellen teruggekeerd naar de luchthaven of gestrand in het buitenland.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button