fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

Grote ontslagronde bij verlieslijdend Cathay

Cathay Pacific schrapt honderden banen, zo maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend. Volgens Cathay is dit nodig om weer winstgevend te worden.

Het gaat om circa 600 arbeidsplaatsen. De maatschappij uit Hongkong heeft last van de lage ticketprijzen bij haar concurrenten en de forse uitbreiding van Chinese maatschappijen. Afgelopen jaar werden voor het eerst sinds 2008 rode cijfers genoteerd.

Reorganisatie
De ontslagronde is de eerste stap in een driejarig reorganisatieplan van Cathay. “We moeten moeilijke maar noodzakelijke beslissingen nemen voor de toekomst van ons bedrijf en onze klanten” berichtte CEO Rupert Hogg in een verklaring.

Hoofdkantoor
De banen verdwijnen onder andere bij het management en bij kantoormedewerkers op het hoofdkantoor in Hongkong. In maart werkten er in totaal 33.700 medewerkers bij Cathay. In de afgelopen 20 jaar verdwenen niet eerder in een keer zoveel banen.

Dragon
Eerder werd al bekendgemaakt dat de maatschappij overweegt om vluchten over te hevelen naar dochter Cathay Dragon. Het zou dan gaan om regionale routes.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button