NieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Kaagbaan nog week langer dicht

De Kaagbaan op Schiphol blijft langer dicht. De werkzaamheden aan de renovatie van de start- en landingsbaan zijn uitgelopen.

De ingebruikname van de Kaagbaan staat nu gepland op woensdag 31 mei. Oorspronkelijk zou de heropening op woensdag 24 mei plaatsvinden.

Vertraging
Volgens Schiphol is er vertraging opgelopen bij werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie. Door het uitstel is de Kaagbaan ook tijdens het drukke hemelvaartweekend gesloten.

Situatie
Doordat de baan langer gesloten blijft moet het vliegverkeer langer gebruikmaken van de alternatieve situatie. Dit betekent dat het wordt verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan.

Geluidsoverlast
Sinds 18 maart wordt er aan de Kaagbaan gewerkt. Omwonenden hebben sindsdien vaker te maken met geluidsoverlast doordat vliegtuigen vaker van de andere banen en aanvliegroutes gebruikmaken.

15 jaar
Als de baan heropend is moet deze weer 15 jaar mee kunnen, voor de volgende grote onderhoudsbeurt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close