fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Stockholm-Arlanda Airport vol door Europa League

Door de vele vluchten van Amsterdam en Manchester richting het grootste vliegveld van Stockholm, is het vliegveld helemaal vol. De vliegtuigen staan geparkeerd op andere plekken dan bij de normale gates.

Volgens de NOTAM’s is start en landingsbaan 08/26 sinds maandagavond gesloten, om de vliegtuigen neer te zetten. Ook kan het vliegveld niet meer als uitwijkhaven gebruikt worden omdat het simpelweg te vol is.

Inkomende lijnvluchten worden geadviseerd om extra brandstof mee te nemen omdat het zo druk kan worden dat vliegtuigen in de hold moeten. De luchthaven heeft het over een ‘exceptional peak of traffic’.

Crew
Vertrekkende crew van chartervluchten die te maken hebben met de finale moeten minimaal 3 uur voor de vertrektijd aanwezig zijn. Aankomende crew moet minimaal 1 uur extra blijven om naar de parkeerplek gesleept te worden.

Lees ook: Ajax-fans met 747’s naar Stockholm & De Ajax-vlucht naar Stockholm in 10 foto’s

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Back to top button