fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Corendon zet derde airline op

Vakantieconcern Corendon zet een nieuwe airline op. Na maatschappijen in Turkije en Nederland krijgt ook Malta een eigen carrier. Dit bevestigt een woordvoerster van Corendon desgevraagd tegenover Up in the Sky.

De nieuwe carrier heet Corendon Europe en heeft één Boeing 737-800. Dit type toestel is ook in gebruik bij de twee andere maatschappijen van Corendon. De eerste vlucht werd vrijdag uitgevoerd en ging van Malta naar Napels.

Europese steden
Volgens bestuursvoorzitter Yildiray Karaer in Turkse media moet de nieuwe maatschappij het netwerk tussen Malta en Nederland en Malta en Turkije versterken. “We zullen ook zorgen voor vluchten naar de grote Europese steden als Berlijn, Düsseldorf, Leipzig, Munchen, Tel Aviv en Kreta”, stelt hij.

Groei
De nieuwe maatschappij moet op de luchthaven van Luqa voor groei zorgen. “We houden de groeistrategie vast die we ook toepassen op onze luchthavens in Antalya en Amsterdam”, aldus Karaer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button