AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Hainan zamelt geld in voor nieuwe Boeings

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines zoekt 4,2 miljard dollar om negentien nieuwe Boeings te financieren. De toestellen moeten in 2018 en 2019 geleverd worden, melden diverse media.

De carrier heeft van de Chinese luchtvaartautoriteiten toestemming gekregen om dertien 787-9’s en zes 737 Max-8’s aan te schaffen. Hiermee moet het netwerk verder worden uitgebreid.

Obligaties
Om de vliegtuigen te kunnen financieren, geeft de maatschappij obligaties uit. Volgens Reuters bedraagt de waarde van de obligaties 2 miljard dollar. De toestellen kosten de maatschappij naar eigen zeggen 4,2 miljard dollar. Het lijkt er niet op dat Hainan veel korting krijgt bij Boeing; op basis van de list prices die de vliegtuigbouwer hanteert, komt de order uit op 4,19 miljard dollar.

Inkomsten
Met de nieuwe vliegtuigen wil Hainan op jaarbasis 5,14 miljard Chinese yuan (740 miljoen dollar) aan extra inkomsten genereren. De carrier verwacht dat het aantal passagiers de komende jaren toeneemt omdat de Chinese economie aantrekt en Chinezen meer te besteden krijgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen