fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Kaagbaan nu al weer open

Het onderhoud aan de Kaagbaan op Schiphol is afgerond. De startbaan wordt vanaf vrijdagmiddag weer ingezet voor starts en landingen. Dit maakte de luchthaven vrijdag bekend.

De baan was sinds 18 maart afgesloten voor groot onderhoud. Dat had volgens de planning op 24 mei klaar moeten zijn. Twee dagen voor die datum meldde Schiphol dat de werkzaamheden uitliepen en dat de baan pas 31 mei open zou gaan, omdat er nog problemen waren met de verlichting rond de baan.

Veiligheidsmarge
Een woordvoerster van de luchthaven laat desgevraagd aan Up in the Sky weten dat de technische problemen met de verlichtingsinstallatie eerder zijn opgelost dan gedacht. “Er waren bepaalde veiligheidsmarges ingepland voor als er uit de tests nieuwe problemen naar voren zouden komen”, aldus de woordvoerster. “De techniek werkte erg mee. Ook hebben de mensen alles op alles gezet om zo snel mogelijk open te kunnen.”

Veegwerkzaamheden
Hoewel de baan weer open gaat, moet die nog wel geveegd worden. Dit gebeurt in tien nachten tussen 27 mei en 15 juni. De baan is dan buiten gebruik, waardoor één van de andere landingsbanen open is. De Kaagbaan is één van de twee ‘primaire banen’ en mag 24 uur per dag gebruikt worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button