fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Eerste vlucht nieuwe civiele versie Hercules

De civiele versie van de C-130 Hercules heeft donderdag de eerste vlucht gemaakt. Het toestel is een doorontwikkeling van het succesvolle militaire transporttoestel.

De LM-100J vloog een korte vlucht over Georgia en Alabama en presteerde volgens de piloot vlekkeloos. “Ik ben trots dat ik de eerste vlucht mocht vliegen”, stelt hij. Het vrachttoestel kan volgens Lockheed voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals humanitaire missies, olielekkages en bosbrandbestrijding. “Deze eerste vlucht is een bron van trots voor Lockheed Martin en laat zien dat de Super Hercules een multifunctioneel toestel is”, aldus George Shultz, algemeen manager van het programma.

Verbetering
De LM-100J is een verbeterde versie van de LM-100, die Lockheed tussen 1964 en 1992 bouwde. Van dat toestel zijn 114 exemplaren gebouwd. De LM-100 wordt vooral ingezet door maatschappijen in Afrika en Azië.

3300 kilometer
Het vliegtuig kan negentien ton vracht vervoeren over een afstand van 3300 kilometer. De kruissnelheid is 600 kilometer per uur. De militaire tegenhanger, de C-130, kan 20 ton vracht meenemen en kan maximaal 3800 kilometer overbruggen

Orders
Lockheed heeft inmiddels twintig toestellen verkocht aan twee klanten. Bravo Industries en ASL Aviation Group nemen allebei tien vliegtuigen af.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button