fbpx
IncidentenNL NieuwsVliegvelden

Nieuwe parkeergarage Eindhoven deels ingestort

Een deel van de nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport is zaterdagavond ingestort. Volgens de politie zijn daar geen gewonden bij geraakt. Wel was er even sprake van stroomuitval.

Volgens omstanders klonk er een zwaar gerommel. “Ik liep net naar binnen toen ik heel hard een soort onweer hoorde. Maar dan veel zwaarder”, zei een ooggetuige tegen het Eindhovens Dagblad. Het deel dat ingestort is, was nog in aanbouw. Het eerste deel van de garage, die plek gaat geven aan 800 auto’s, zou dit jaar worden opgesteld.

Vertragingen
In een verklaring laat Eindhoven Airport weten dat ‘tijdelijk het passagiersproces stop is gezet en een aantal vluchten met vertraging vertrokken is.’ Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld is normaal bereikbaar.

Onduidelijk
Hoe het deel kon instorten, is nog niet duidelijk. Volgens de luchthaven is er zaterdag wel gewerkt in de aanbouw zijnde parkeergarage, maar waren alle partijen op het moment van instorten al vertrokken.

Voorste deel
Op foto’s van reizigers op Eindhoven Airport is te zien dat het voorste deel naar beneden is gekomen. Een speciaal team van de brandweer, het Specialisme Technische Hulpverlening (STH), is aanwezig om te helpen bij de nasleep. De marechaussee heeft de omgeving afgezet. Het vliegverkeer heeft geen last van de instorting. Reizigers worden wel opgeroepen eerder naar de luchthaven te komen, in verband met afzettingen en lokale omleidingen.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=TpyktRobmzA” width=”640″ height=”380″][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jBiJeXqpbcM” width=”640″ height=”380″ class=”MauritsV”][/su_youtube]

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button