AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerpProfessional

Norwegian CEO niet bang voor competitie LEVEL

Bjorn Kjos, CEO van Norwegian, is niet bang voor competitie van nieuwe LCC’s, zoals LEVEL. Dat zegt hij in een interview met Skift.

“Ik hoop dat sommige nieuwe LCC’s het halen omdat ze dan vraag creëren. Er komt dan een nieuwe laag van mensen die gaan vliegen die voorheen geen ticket konden betalen”, vertel Kjos.

Leiderschap
Hij denkt dat sommige nieuwe concurrenten het niet gaan halen om als LCC te opereren. In Amerika hadden Delta Air Lines, United en US Airways een LCC-dochter in de late jaren ’90 en begin jaren 2000. “Sommige luchtvaartmaatschappijen zullen succes hebben omdat ze goed leiderschap hebben, zoals Willie Walsh (CEO van IAG). Je krijgt niet een low-cost-airline door het verven van de vliegtuigen. Veel maatschappijen hebben dat geprobeerd maar hebben het niet gehaald”, aldus Kjos.

Spanje
LEVEL gaat de concurrentie aan met Norwegian op de trans-Atlantische long-haul routes vanuit Spanje. De maatschappij moet in juni 2017 van start gaan. Barcelona is de eerste basis van de maatschappij. Low-cost carrier Vueling kan vanaf die luchthaven als feeder dienen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button