IncidentenNieuwsOnderwerpVeiligheidVliegvelden

Snelkookpan zorgt voor ontruiming Newark

Een verdachte snelkookpan heeft er zaterdagavond voor gezorgd dat delen van Newark ontruimd zijn geweest. Na onderzoek bleek de pan geen potentieel gevaar te vormen.

De snelkookpan werd volgens de autoriteiten op de tweede verdieping van Terminal A gevonden. Deze terminal wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten van United. Een team van de Explosieven Opruimingsdienst werd naar de terminal geroepen om de pan te onderzoeken.

All clear
Even na 18.00 uur lokale tijd twitterde de Port Authority (die over beveiliging van luchthavens en trein- en busstations in New York en New Jersey gaat, red.) dat er een ‘all clear’ was gegeven. De pan bleek geen gevaar te vormen.

Reizigers konden weer de terminal van Newark weer in en alsnog hun vluchten nemen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close