fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuws

Laptopverbod op alle VS-vluchten dreigt

Mogelijk breidt de VS het laptopverbod verder uit. Minister John Kelly van Binnenlandse Veiligheid zei op Fox News dat er wellicht een verbod komt op alle in- en uitgaande vluchten van het land.

Het is niet bekend wanneer een algeheel laptopverbod wordt ingesteld. Op dit moment worden alleen elektronica groter dan een smartphone uit de vliegtuigcabines geweerd op vluchten vanaf tien luchthavens in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Controle
De Amerikaanse regering wil de beveiliging van het vliegverkeer verder vergroten volgens Kelly. Een strengere controle van de handbagage is daar onderdeel van. Amerika zou informatie hebben over een dreiging van terroristen die bommen in laptops willen verstoppen om aanslagen te plegen.

Eerder was al bekend dat de VS het verbod wilden uitbreiden tot Europa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button