fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

‘Schade parkeergarage Eindhoven loopt in miljoenen’

De schade aan de deels ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport loopt in de miljoenen. Analist Jos Versteeg verwacht een schadepost die kan oplopen tot zo’n 20 miljoen, zo meldt Omroep Brabant.

Naast de schade aan het gebouw, raakten er ook auto’s beschadigd en mist de luchthaven inkomsten. Bouwbedrijf BAM zal voor de kosten moeten opdraaien volgens Versteeg.

Drone
Intussen is de aannemer zelf begonnen met een eigen onderzoek naar de oorzaak. BAM zet drones in om inspecties uit te voeren, omdat het terrein niet toegankelijk is vanwege veiligheidsrisico’s. In een later stadium zal er ook een onafhankelijk onderzoek worden uitgevoerd, wellicht door de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Volgens ingewijden kan het onderzoek naar de oorzaak maanden duren.

Tijdelijk
Voor reizigers via Eindhoven Airport heeft het incident ook gevolgen. Er gelden omleidingen om het afgezette gebied te vermijden. De luchthaven werkt aan tijdelijke parkeercapaciteit, maar roept op om op tijd te komen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button