fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Singapore Airlines: geen economyclass

De nieuwe Airbus A350-900ULR (ultra long-range) van Singapore Airlines voert vanaf 2018 non-stop vluchten uit naar New York en Los Angeles. Het vliegtuig krijgt een tweeklassen-configuratie, zonder economyclass. Dit meldt Australian Business Traveller.

Een insider van Singapore Airlines vertelde dat de A350-900ULR geconfigureerd zal worden met een mix van businessclass en premium economy cabines. De stoelen zijn achter gesloten deuren al tentoongesteld aan een aantal KrisFlyer-reizigers, om de praktische aspecten van het design te optimaliseren.

162 stoelen
Australian Business Traveller gaf aan dat het toestel waarschijnlijk zal worden voorzien van 68 businessclass-stoelen en 94 premium economy stoelen (2-4-2 inrichting). In totaal zijn er dus 162 zitplaatsen aan boord.

Details
Verder wordt verwacht dat het toestel een volledige ‘Airpace Experience’ zal bieden van het ‘new-wave cabin design’ van Airbus. “We zullen de details van de cabine-layout van de A350-900ULR aankondigen en bevestigen voordat het vliegtuig in dienst gaat”, aldus een woordvoerder van Singapore Airlines.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button