fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Veel uitwijkers door noodweer Schiphol

Meerdere vluchten die op weg waren naar Amsterdam zijn vanmorgen uitgeweken vanwege onweer. Volgens een woordvoerder van Schiphol zijn twaalf vluchten omgeleid naar andere luchthavens.

Vier toestellen van KLM stonden korte tijd in Groningen aan de grond. Een vlucht van Delta uit Newark is naar Düsseldorf uitgeweken. Andere vliegtuigen maakten een ongeplande landing in Brussel en Maastricht.

Op onderstaande foto van de politie is te zien hoe het onweer Schiphol nadert:

Eelde
Een niet alledaags gezicht op Groningen Airport. Vier Boeing 737’s van KLM stonden korte tijd op het platform. Het betreft de vluchten KL1776 uit Hamburg, KL1340 uit Billund, KL1124 uit Kopenhagen en KL1394 uit St. Petersburg. Gemiddeld bedroeg de vertraging bij aankomst in Amsterdam zo’n anderhalf uur.

Inmiddels zijn alle vluchten naar Amsterdam hervat. Het onweer is overgetrokken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button