fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

De grootste uitvinding sinds… – column Goof

“De grootste uitvinding sinds die van de auto is de centrale deurvergrendeling”, placht mijn vader te zeggen.

De grootste uitvinding since recorded music is de random play. Wat een genoegen kan dit elektronische foefje ons bereiden! De hele muziekcollectie van Abba tot Zappa opeens weer als nieuw.

De telefoon: dat is makkelijk. Nummerherkenning! Talloze klootzakken in één machtige beweging uit je leven verbannen. Pure levenskwaliteit.

De computer is duizend keer bruikbaarder geworden door de screendump. Het internet is pas handig geworden door Google. Daarvoor was het een tyfusbende.

De beschuit heeft enorm geprofiteerd van de kleine inkeping die onlangs bedacht is. De kinderfiets? Het vlaggetje op de stok. Vijftig peuters per jaar zijn/worden niet platgereden door dit simpele ding.

Komt de onvermijdelijke vraag: welk revolutionair idee hebben we tot onze beschikking gekregen sinds de uitvinding van het vliegtuig?

Het onboard entertainment system? Had gekund, als de interfaces niet zodanig kut waren dat je van ergernis dat schermpje wel uit die rugleuning wil rukken. Als het touch screen al wèrkt, want meestal prik je zodanig lang op dat vol-gevetvingerde vlakje tot de pax voor je met een opgerolde krant naar achteren begint te meppen. Niet de innovatie die mij voor ogen staat, dus.

Iemand suggesties?

Goof Bakker
[email protected]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button