AirlinesOnderwerpProfessional

BA-topman neemt geen ontslag na IT-storing

British Airways heeft nog altijd last van de IT-storing van zaterdag. Het grootste deel van de vluchten is hervat, maar op Heathrow worden nog altijd vluchten geannuleerd.

Ondertussen heeft topman Alex Cruz in een videoboodschap toelichting gegeven over de stand van zaken. Hij beloofde dat meer dan tweederde van de gedupeerde reizigers sinds zaterdag maandagavond hun eindbestemming zouden bereiken.

Ontslag
De chaos heeft in Groot-Brittanië geleid tot veel kritiek. De storing zou te wijten zijn aan het schrappen van banen bij de IT-afdeling. British Airways spreekt echter van een korte stroomstoring. Cruz zei dat hij zal aanblijven en dat de verstoring niks te maken heeft met het korten in het banenbestand.

Schema
Inmiddels vliegt 95 procent van de vluchten weer volgens schema. Op Londen Heathrow vliegen alle long-haul vluchten weer volgens rooster, net als het grootste deel van de short-haul vluchten. BA-reizigers op Gatwick hebben helemaal geen last meer van annuleringen.

Omboeken
Gedupeerde reizigers kunnen dinsdag gratis hun vliegticket omboeken naar een later moment. Via de website is het ook mogelijk het geld terug te krijgen bij het annuleren van de vlucht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button